Lerum grusduro är eventet som kombinerar fantastisk cykling för alla med grym mat och fika och gött häng.

Lerum grusduro är ingen tävling, inget lopp, utan en riktigt trevlig dag för alla som älskar att cykla tillsammans med andra. Bansträckningen går genom vackra skogar och bruksmiljöer i Lerum, Floda och ut kring Nääs och öijared. Totalt är det ungefär 65-70 km och ca 900 höjdmeter som ska avverkas. Så även om det inte är någon monsterbana i längd, finns det ordentligt med backar att bita i för alla som är sugna på att jobba upp aptiten inför det obligatoriska fikastoppet samt den efterföljande lunchen på Garveriet i Floda. Underlaget är till ca 80% grusväg. Det finns ett stigparti som är ca 400 meter långt. Det går dock utmärkt att köra gravel/cross där. KARTA/GPX

Cyklingen är inte tidtagen utan kommer att ske i olika grupper där du anmäler dig i en fartgrupp som passar ditt tempo. I varje fartgrupp finns ledare som ser till att hålla ihop gruppen. Fokus är på att cykla och ha trevligt tillsammans snarare än prestation, men några segment längs bansträckningen är Stravauppmärkta. Här kommer ges tillfälle att blåsa på ordentligt för de som vill.

Samling, registrering och start: Sker vid Garveriet i Floda. Starter sker i anmäld fartgrupp som släpps med 20 minuters mellanrum. Fartgrupp 1 (30 km/h +) Fartgrupp 2 (ca 25 km/h) Fartgrupp 3 (ca 20 km/h)

Pris och anmälan: Eventet kostar 300 kronor (Betalande medlemmar i CK Aspen betalar endast 200 kr). Eventet är fullt och anmälan är tyvärr stängd. 

I anmälningsavgiften ingår förutom cyklingen även lyxigt fika i depån samt lunch på garveriet i Floda efter avslutad cykling. Du kommer också få något litet minne att ta med dig hem från dagen samt ha chansen att vinna några lottade priser från våra sponsorer.

Observera att vi endast har 100 startplatser så först till kvarn! Du anmäler dig och betalar via länken här: Eventet är fullt och anmälan är tyvärr stängd. 

Mat, fika: I depåstoppet bjuder vi på kaffe samt kanelbulle bakad på surdeg, allt från garveriets bageri. Vattenpåfyllning finns självklart också och är man snäll kan man även få en saltgurka att knapra på Lunchen intas på garveriet efter avslutad cykling (ca 15.15). Då garveriet uteslutande jobbar med ekologiska råvaror från lokala leverantörer kan vi inte på förhand säga vad det blir för mat. Det kan bli kött, fisk eller vegetariskt. Råvarorna för dagen får helt enkelt avgöra. Har man någon allergi eller inte äter något av annat skäl anger man det i anmälan så löser vi självklart det.

Hålltider:

10.00-11.30: registrering

10:45: start fartgrupp 20 km/h

11:15: start fartgrupp 25 km/h –

11:25: start fartgrupp 25 km/h +

12:00: start fartgrupp 30 km/h

Ca 15.00: målgång

Garveriet Ca 15.15: gemensam lunch

Övrigt: Start och slut sker vid Garveriet i Floda. Garveriet ligger ett stenkast från Floda station, så kommer du med pendeln är det nära. Gratis parkering finns i direkt anslutning till garveriet. Det finns också en större pendelparkering några hundra meter bort. Vid lunchen kan du tryggt checka in din cykel vid den bevakade cykelgarderoben och äta i lugn och ro. Denna service ingår självklart i anmälningsavgiften.

Sponsorer/samarbetspartners: Lerum grusduro är ett event som är organiserat av CK Aspen. Vi arbetar tillsammans med Garveriet i Floda som är platsen vi har valt att förlägga eventet på. Klädföretaget Void och Stampens Cykel sponsrar med lite prylar som kommer att lottas ut bland deltagarna under lunchen.